Over Econerd.org

Econerd.org is een initiatief van Socia Media, het mediabedrijf van Boyd Noorda.
 
Socia Media heeft z'n wortels in het 'Mens- en Milieuvriendelijk Ondernemen' (MeMO). MeMO was in de jaren 1970-80 een verzamelnaam voor (vaak kleinschalige) bedrijven die serieus werk wilden maken van zaken als menswaardig, passend en leuk werk, milieubescherming, energiebesparing en eerlijke welvaardsverdeling.
 
Boyd startte Socia Media in 1980, omdat hij als beroepsfotograaf geen werk kon vinden tijdens de toenmalige crisis en was ťťn van de eerste fotografen in Nederland die probeerde milieuvriendelijk te werken. In die tijd gooiden veel fotografen hun chemisch afval nog gewoon door de gootsteen en gebruikten erg veel grondstoffen in de vorm van film, cassettes, chemicaliŽn en verpakkingen. Boyd gebruikte uit principe kleinbeeldfilm, regenereerde chemicaliŽn, won zilver terug en beluchte z'n afvalwater voor een goede afbreekbaarheid van chemische resten.
 
Bij de ontwikkeling van nieuwe werkterreinen, zoals geluidstechniek, muziekopname, journalistiek, nieuwe media en internet en ook bij de vele interne verbouwingen, bleef Socia Media het 'zindelijk ondernemen' trouw.
 
Vanuit die kennis en ervaring en bekeken door een eigen(wijze) bril, vond Boyd het nodig de wereld lastig te vallen met zijn weetjes, overpeinzingen en ideeŽn voor een betere wereld. Econerd.org was geboren.
 
De eerste rubriek op de site is 'Besparen in het portiek', over energiebesparing in een Haags portiekappartement. Later volgen meer onderwerpen, allemaal rond het thema duurzaamheid.
 
 
Valid HTML 4.01 Transitional

Over de website

Deze website maakt geen gebruik van 'content management software' (CMS) en databases. Boyd is nog een 'old school HTML-klopper': alles wordt met de hand gemaakt.
 
Dat betekent ook dat deze website veel sneller en energievriendelijker is dan andere 'moderne' websites. De site vraagt weinig van de internetserver en van uw PC, waardoor aanzienlijk minder stroom gebruikt wordt.
 
LESS logo De website is bovendien gehuisvest op de LESS internetserver van dDH, het onafhankelijk internetplatform, waar Boyd vrijwilliger is. LESS staat voor 'Low Energy Server System'. Deze uitzonderlijk zuinige server (verbruik minder dan 13 watt) werd door Boyd gebouwd.
 
 
LESS server